ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Συνεργασία για πολιτισμικές ανταλλαγές

Το διάσημο έργο του Ελ Γκρέκο «Η βάπτιση του Χριστού»

 

Ο διάσημος Κρητικός ζωγράφος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος, γνωστός και ως Ελ Γκρέκο, γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1541 και πέθανε στο Τολέδο της Ισπανίας το 1614. Τα έργα του συναντώνται σε μερικά από τα πιο σημαντικά μουσεία σε όλο τον κόσμο και γίνονται το επίκεντρο της προσοχής τόσο των λογίων όσο και των απλών επισκεπτών.
Η ΚΑΡΑΤΖΗΣ Α.Ε. στήριξε το δήμο Ηρακλείου στην επιτυχημένη προσφορά που έκανε στον οίκο δημοπρασιών Κρίστι για το διάσημο έργο του Ελ Γκρέκο «η βάπτιση του Χριστού», το οποίο από τότε έχει ταξιδέψει σε διάφορα ελληνικά και ξένα μουσεία.

 

Ελ Γκρέκο : ο Ζωγράφος του Θεού

 

Είμαστε υπερήφανοι που υπήρξαμε μέλη της ομάδας χορηγών για την παραγωγή της ταινίας «Ελ Γκρέκο : ο Ζωγράφος του Θεού». Πρόκειται για μια βιογραφική ταινία σχετικά με τη ζωή του Έλληνα ζωγράφου της ιταλικής Αναγέννησης, Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, βασισμένη σε μία μυθιστορηματική βιογραφία του Δημήτρη Σιατόπουλου. Η ταινία κυκλοφόρησε το 2007 με την υπογραφή του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή και της σεναριογράφου Jackie Pavlenko, συναντώντας ευρεία διεθνή επιδοκιμασία.

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ

 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χερσονήσου ιδρύθηκε το1996 στη Χερσόνησο Ηρακλείου από ανθρώπους που ένωσαν προσπάθειες και πόρους για την ανάπτυξη της πόλης τους. Ο Σύλλογος δραστηριοποιείται σε πολιτιστικά και καλλιτεχνικά γεγονότα που προάγουν ενεργά την ιστορία και τις παραδόσεις της περιοχής.

 

Καστρινό Καρναβάλι

 

Το Καστρινό Καρναβάλι διοργανώνεται από το Δήμο Ηρακλείου για να γιορτάσουμε τα έθιμα και τις παραδόσεις της περιοχής με τη συμμετοχή τοπικών σχολείων, ενώσεων και συλλόγων σε ένα αποκριάτικο καρναβάλι, συναυλίες, εκθέσεις φωτογραφιών και τοπικών προϊόντων, καθώς και σε κυνήγια θησαυρού.

 

Αθλητικές Συνεργασίες

ΠΑΕ ΟΦΗ

 

Ο ΟΦΗ αποτελεί έναν από τους παλιότερους αθλητικούς ομίλους στην Ελλάδα και την επίσημη ποδοσφαιρική ομάδα του Ηρακλείου. Ιδρύθηκε το 1925 και παρακίνησε την τοπική κοινότητα μέσα από τη συμμετοχή των ντόπιων προσκόπων και της μεγαλύτερης τάξης του Γυμνασίου Αρρένων της πόλης του Ηρακλείου. Ο ΟΦΗ έχει να παρουσιάσει μια μεγάλη λίστα με φωτεινά σημεία στη μακρόχρονη ιστορία του και θεωρείται ως η ποδοσφαιρική ομάδα των όλων των Κρητικών.

 

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΤΣΑΛΕΝΙΟΥ

 

Η ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΑΤΣΑΛΕΝΙΟΥ ιδρύθηκε το 1951 από πρόσφυγες της Μικράς Ασίας που έμεναν σε ένα προάστιο στη νότια πλευρά της πόλης του Ηρακλείου. Η Ποδοσφαιρική Ομάδα του Ατσαλένιου θεωρείται ως φυτώριο για τα νεαρά ταλέντα στο ποδόσφαιρο.

 

ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

 

Η ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 1929 και πήρε το όνομά της από έναν αθλητή απ’την Κνωσό, ο οποίος ενώ ήταν εξόριστος στη Σικελία από τους πολιτικούς του αντιπάλους, κέρδισε την πρώτη θέση σε διάφορα αθλητικά γεγονότα. Σήμερα η ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ διοικεί τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική ακαδημία όχι μόνο στην Κρήτη, αλλά και στην Ελλάδα. Ο Εργοτέλης κέρδισε το 1ο βραβείο στα βραβεία Fairplay για την περίοδο 2008-2009.

 

Συνεργασίες για τους Special Olympics Αθήνα 2011

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΠΟΛΗΣ – Πόλις Αμφιτρύων

 

Το Πρόγραμμα Οικοδέσποινας Πόλης – Πόλις Αμφιτρύων ήταν ένα ειδικό γεγονός των Παγκόσμιων Ειδικών Ολυμπιακών Θερινών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2011. Σχεδόν 10.000 αθλητές, προπονητές και Αντιπροσωπείες του Εθνικού Προγράμματος των Ειδικών Ολυμπιακών Αγώνων, από περισσότερες από 180 χώρες σε όλο τον κόσμο, φιλοξενήθηκαν σε πόλεις και νησιά σε όλη τη χώρα. Είμαστε υπερήφανοι που στηρίξαμε αυτό τον ευγενή σκοπό όντας οικοδεσπότες μίας ομάδας Ολυμπιακών Αθλητών στο Ηράκλειο, προσφέροντάς τους την ευκαιρία να δοκιμάσουν την ελληνική κουλτούρα, να απολαύσουν τις φυσικές ομορφιές και να γευτούν την παραδοσιακή κουζίνα.