ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΠΑΡΚΑ

Ο Όμιλος ΚΑΡΑΤΖΗ εισήλθε στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας το 2010 με την εγκατάσταση ηλιακών πάνελ ισχύος 240 KW στις εγκαταστάσεις παραγωγής της στο Ηράκλειο.

Το 2011 ο Όμιλος ανέπτυξε μια σειρά ηλιακών πάρκων στην Λάρισα και στην Βοιωτία με συνολική ισχύ 6 MW και ξεκίνησε την παραγωγή ενέργειας το τέταρτο τρίμηνο του έτους.

Μέσα στο 2012, ο Όμιλος  ολοκλήρωσε την εγκατάσταση σε μία άλλη σειρά φωτοβολταϊκών πάρκων στην Κατερίνη και στην Βοιωτία συνολικής ισχύος 7.5 MW, επένδυση που  εκτοξεύσε την δυνατότητα παραγωγής ενέργειας του ομίλου στα 13.74 MW.

Για την παρακολούθηση της παραγωγής και την ασφάλεια των φωτοβολταϊκών σταθμών έχει εγκατασταθεί υπερσύγχρονο σύστημα τηλεμετρίας και καμερών που επιτρέπει real time παρακολούθηση  σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Ηράκλειο Κρήτης.

Με δεδομένο τις ελκυστικές επιχειρηματικές δυνατότητες που προσφέρει ο τομέας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη χώρα μας ο Όμιλος έχει λάβει την στρατηγικής σημασίας απόφαση να εστιάσει ακόμα περισσότερο σε αυτόν τον τομέα δραστηριότητας με εξαγορές εταιριών του κλάδου, αλλά και με την κατάθεση επιπλέον αιτήσεων αδειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από την Ελληνικής Ρυθμιστική Αρχής Ενέργειας.

Φωτογραφικό υλικό
Φ/Β 5,5 MW ΚΟΥΚΟΣ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ
Φ/Β 2 MW ΚΟΝΙΖΟΣ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Φ/Β 2 MW ΡΕΖΑ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Φ/Β 2 MW ΧΟΥΝΔΡΙ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Φ/Β 1 MW ΣΠΙΘΑΡΘΙ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Φ/Β 1 MW ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ